En iværksætterdrøm bliver til virkelighed

Startskuddet har lydt – jeg springer ud i det! 

Jeg har i mange år – næsten altid – gået med en drøm om at være iværksætter. Der har været en strøm af gode og måske mindre gode ideer. Ingen er indtil nu ført ud i livet. Men nu skal det være!

Jeg har en ide – jeg brænder for den – og den er meningsfuld. 

Det må betyde, at det er nu springet skal tages!

Første spring: Tanzania

I sommeren 2016 opsagde jeg mit job som projekt- og kampagneleder hos Kræftens Bekæmpelse for at rejse til Tanzania. Her skulle min familie og jeg være udstationeret i forbindelse mit mands job.

Det blev hurtigt klart for mig, at jeg ville andet end at være ‘expat mam’ og drikke Americanos på den lokale cafe. Jeg ville bidrage til og være en del af det lokale liv i landet.

Jeg har aldrig været ‘Moder Teresa-typen’, som vil redde hele verden. Men efter på nært hold at have oplevet tanzanianske forældre, som dagligt kæmper for at tjene penge til deres børns skolegang, en bolig og andet helt basalt, er jeg blevet opsat på at hjælpe håndværkerne til en større omsætning.

Hvordan kan jeg bidrage?

Jeg er fascineret af de mange, lokale håndværkeres arbejde. Kurve, trævarer, sæber, perlesmykker, bomuldstekstiler og vævede tæpper, som altsammen er lavet i hånden med traditionelle teknikker. Teknikker der er gået i arv fra generation til generation.

Jeg vil hjælpe de lokale håndværkere i Tanzania med at få deres flotte og tidskrævende håndværk afsat til købestærke kunder i Norden. Samtidig vil jeg give flere danskere mulighed for at købe kvalitetsfuldt og håndlavet boliginteriør fra Tanzania.

Jeg vil i samarbejde med lokale håndværkere udvikle og udvælge designs, som passer ind i den nordiske stil og nutidige tendenser. Jeg vil udvikle en salgskanal, hvor håndværkerne kan få deres varer afsat i Norden. Og det skal være en virksomhed med fokus på ordentlige arbejdsforhold og fair priser.

Følg min vej her på bloggen, når jeg:

  • leder efter de dygtigste håndværkere rundt om i Tanzania.
  • udvikler hjemmeside, fotograferer, filmer og designer produkter efter princippet “learning-by-doing” og online kurser.
  • prøver at finde vejen i junglen af ukendte afrikanske regler om afgifter, told, udførsel af varer og danske regler om opstart af virksomhed, import af varer, moms, skat, told osv osv.
  • bliver klogere på de traditionelle afrikanske håndværksteknikker.

Læs mere om ideen bag korongo

Læg en kommentar

FRAGT 29 KR ★ FRI FRAGT OVER 499 KR ★ 30 DAGES FULD RETURRET

Vi bruger cookies for at opnå den bedste brugeroplevelse. Ved at bruge hjemmesiden accepterer du automatisk det mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk