At finde kurvemagere er et detektivarbejde

En kurv er ikke bare en kurv. Der findes et utal af forskellige designs, fletteteknikker, materialer og kvalitet. Som udlænding, og selv for de fleste lokale, er det svært at finde ud af, hvor de forskellige kurvedesigns flettes.

Eftersom korongos mål er at komme helt ud til de enkelte håndværkere, skal jeg på en eller anden måde finde frem til håndværkerne.

Jeg har de sidste par måneder søgt på nettet og forhørt mig i mit netværk, men uden at blive meget klogere. Jeg skulle have fat i en, der var tættere på håndværket.

Jeg kører dagligt forbi flere lokale kurvehandler, og en af dem har jeg lagt særligt mærke til for hendes kurve af høj kvalitet. Jeg tog forbi kurvehandleren, som viste sig at hedde Lilian. Lilian var virkelig sød til at dele ud af sin store viden om de forskellige kurve, og hvor de kommer frem.

Andre kurvehandlere, jeg har talt med, har været tilbageholdne med at give deres gode forbindelser til kurvemagere videre, da de så selv ville miste den direkte handel med mig.

Nogle ville gerne vise mig ud til kurvemagere, men her fik jeg et klart indtryk af, at det mest af alt var for at hjælpe venner og familie, og ikke nødvendigvis, fordi det var de bedste kurvemagere.

Mit møde med Lilian mundede ud i en aftale om sammen at tage ud og besøge nogle landsbyer, hvor der bliver flettet kurve. Det var nødvendigt at tage Lilian med som “vejviser”, da hun ikke kendte adresserne, men blot vidste, at hun normalt tog bussen til Mgorogoro og her skiftede til den røde bus osv osv. Endvidere kan kurvemagerne ikke engelsk, så jeg havde brug for Lilian til at oversætte.

Vi skulle langt ind i landet i små landsbyer for at finde de bedste kurvemagere. Af hensyn til sikkerheden og for at kunne få de rette materialer (fotos, video og interviews) med hjem, havde jeg brug for, at vi var flere, der rejste sammen.

Jeg fik samlet et rigtigt fint hold bestående af Nicolai fra Danmark, som er amatørfotograf og på et kortere ophold her i Tanzania,  min søster Anne, som er journalist, Lilian, som kender kurvemagerne og en troværdig, sikker chauffør.

Mig selv, Lilian, Anne og Nicolai foran Lilians kurvebutik i Dar es Salaam

Læg en kommentar

FRAGT 29 KR ★ FRI FRAGT OVER 499 KR ★ 30 DAGES FULD RETURRET