OM 2018-05-28T08:00:53+00:00
om korongo væver amani

KORONGO sælger varer med en historie

KORONGO er kvalitetsfyldt håndværk med en historie. Alle varer er håndlavede i Tanzania af dygtige håndværkere, der stolt arbejder med deres traditionelle håndværk.

Noget helt særligt

Korongos varer er håndlavede og håndplukkede. Der er få af hver vare, og ikke to varer er helt ens. En KORONGO er noget helt særligt med sin helt egen historie.

En KORONGO er lavet af en håndværker, som med omhu, varme, stolthed – og formentlig sang – har kreeret varen med sine hænder. Hver vare gemmer på håndværksmæssige teknikker, som er gået i arv gennem generationer. Men designet er nytænkt og tilpasset vores nordiske stil og trends.

Korongo er alt andet end masseproducerede fabriksvarer.

Kvalitet til dig, dit hjem og dine venner

Korongo sælger kvalitetsfuldt og bæredygtigt boliginteriør, smykker, afslapningstøj, tørklæder og hudplejeprodukter. Altsammen lavet af Tanzanias naturlige materialer, såsom bomuld, palmer, søgræs og havtang. 

Vil du give en særlig og meningsfyldt gave, så giv en KORONGO. Den har en historie og værdi. Både for den der får gaven og for håndværkeren bag.

En samvittighedsfuld historie

Grundtanken i Korongo er at hjælpe tanzanianske håndværkere til at få afsat deres varer på et købestærkt marked og at sikre, at de tjener en fairløn. Jeg besøger jævnligt håndværkerne for i fælleskab at udvælge og udvikle designs, som er attraktive i Norden. Den direkte kontakt betyder også, at fordyrende mellemforhandlere undgås, og at håndværkerne får den rette løn.

I Tanzania er børns uddannelse ofte afhængig af, at deres mødre kan tjene penge til skolegangen. Ude i landsbyerne kan mødrene kun varetage et job, hvis det er tæt på deres hjem, da de samtidig skal kunne passe husholdningen og børn. Korongo er med til at fremme mødres mulighed for at tjene penge ved at støtte håndlavet håndværk, såsom kurve, vævede tekstiler og smykker, som altsammen laves tæt på eller i eget hjem. 

Næste kapitel i Korongo historien

Visionerne for Korongos fremtid er store – ikke mindst på vegne af håndværkerne bag. Målet er, at der i 2022 er tilstrækkelige ressourcer til at starte lokale uddannelsesforløb op for håndværkere i Tanzania. De skal uddannes til at blive endnu bedre til at sælge og til at tilpasse deres varer til det internationale marked. Det er gennem uddannelse og fairhandel, vi kan være med til rykke afrikanerne mod endnu bedre levevilkår.    

Med din hjælp kan vi sammen nå målet. Tak for din støtte og interesse for Korongo. Det varmer mig som stifter, og det gør en væsentligt forskel for håndværkerne bag.

De varmeste hilsner og tak,
Lene Winther Ringgaard
Stifter

læs historien bag Korongo

KORONGO er Swahili og betyder stork. Storken flyver mellem Tanzania og Danmark. Den er symbol på en, der bringer lykke og noget af stor værdi. KORONGO vil bringe værdi mellem Tanzania og Danmark. Håndværk med værdi til danskere og værdifuld omsætning for håndværkerne i Tanzania.

kurveflettere fra singida korongo

Korongos kurveflettere fra Singida

FRAGT 29 KR ★ FRI FRAGT OVER 499 KR ★ 30 DAGES FULD RETURRET